De Bitcoin-prijs is eindelijk begonnen te corrigeren van zijn parabolische rally naar nieuwe recordhoogtes. Tijdens de Europese handelssessie van vandaag zagen we de eerste kaars per uur sluiten onder de steun van het bearish stijgende wigpatroon (gele lijnen), rond 09:00 UTC.

Stijgende wiggen zijn klassieke bearish omkeringspatronen en resulteren doorgaans in sterke correcties

De uitbraak van vanmorgen gaf de rest van de markt een signaal dat BTC op het punt stond een scherpe duik te nemen en binnen enkele minuten na het starten van de nieuwe kaars zakte de bitcoin-prijs over $ 980. De sterke RSI-divergentie op de grafiek van Bitcoin Code was ook een sterke indicatie dat de vorige uptrend aan het verzwakken was en dat er binnenkort een correctie op de kaarten zat.

$ 47 miljard werd weggevaagd tijdens het hoogtepunt van de omkering, volgens de gegevens van Coinmarketcap , die het dieptepunt bereikte op $ 21.874 voordat het terugkwam op $ 23.000.

Prijsniveaus om op korte termijn in de gaten te houden

Op de BTC / USD-grafiek per uur kunnen we zien dat de 200-EMA (rood) de sterke ondersteuning bood die BTC nodig had om terug te dringen tegen de aanvankelijke neerwaartse trend. Sindsdien zijn de stieren erin geslaagd om zich te herstellen in de richting van de 50-EMA (blauw), die nu fungeert als een intraday-weerstand.

Dit punt overlapt ook met de hoogste weerstand van een belangrijk S / R-gebied (bovenste groene balk) dat tot op de dag van vandaag de Bitcoin-prijs tijdens de handelssessie van gisteren had helpen steunen. We moeten nu verwachten dat BTC zich terugtrekt uit dit gebied en verder omlaag gaat – tenzij er natuurlijk een aanzienlijk koopmomentum komt tijdens de Aziatische handelssessie later op de dag.

Als we hieronder kijken, kijken we naar de volgende gebieden om de rest van deze week herstellende kansen te bieden voor bullish traders;

(1) $ 22.700 – 0,236 Fibonacci-niveau en key S / R-niveau.
(2) $ 22.300 – Bestel blokondersteuningszone (tweede groene balk van boven).
(3) $ 21.950 – 200 EMA-lijn (rood).
(4) $ 21.730 – 0,382 Fibonacci-niveau en onderste niveau van de volgende orderblokondersteuningszone.

Als Bitcoin-stieren op korte termijn echter weer boven de 50-EMA-lijn kunnen breken, zullen het voormalige stijgende wigondersteuningsniveau en de rode zone rond het $ 24.000-gebied de belangrijkste weerstanden zijn die moeten worden overwonnen.

Totaal marktkapitaal: $ 660 miljard.
Bitcoin-marktkapitaal: $ 430 miljard.
Bitcoin-dominantie: 65,3%