Een extreem ongelukkige Bitcoin-gebruiker heeft zojuist 3,49 BTC ($82.082 op het moment van schrijven) weggegooid op een 0,00005000 BTC ( $1,18) transactie in blok 662052.

BTC.com, een van de grootste mijnbouwpools ter wereld, heeft uiteindelijk de mammoetprijs in zijn zak gestoken.

Zoals gerapporteerd door U.Today, gebeurde er vorige maand een gelijkaardig ongeval, met iemand die $47.000 aan Bitcoin in de wacht sleepte om slechts $194 te sturen.

Natuurlijk riep de vreemde overboeking ook het vermoeden op dat iemand op zo’n manier geld aan het witwassen was. Een Reddit-gebruiker suggereert dat het incident bedoeld is om dingen aannemelijker te maken:

Als je het accepteert als kosten, dan is het duidelijk waar je voor betaald bent. En het „ongeluk“ van het te veel betalen van de vergoedingen kan alleen daaraan worden toegeschreven. Het is aannemelijk dat iemand een fout heeft gemaakt en $83K aan vergoedingen heeft betaald voor een transactie. Het is niet aannemelijk dat iemand je $83K heeft betaald, zonder een verklaring voor wat „ze“ betaalden.

Er zijn gevallen geweest waarin mijnwerkers munten teruggaven aan gebruikers die in een vergelijkbare situatie verkeerden. Bijvoorbeeld, wanneer iemand 2,5 BTC te veel betaalde voor een overschrijving in maart 2017, kreeg hij of zij uiteindelijk een vergoeding van Bitmain’s Antpool.

Hoewel dergelijke dure „vetvinger“-fouten af en toe voorkomen, is het niet nodig om paranoïde te zijn, aangezien de meeste portemonnees zelf de transactiekosten bepalen.

Kostenpiek als gevolg van het dichtslibben van de mempool

De gemiddelde transactiekosten van Bitcoin zijn onlangs omhooggeschoten naar $11.911 op 18 november, het hoogste niveau sinds 5 november.

Nadat de crypto-koning door het $20.000 weerstandsniveau was geslagen, zag het netwerk een enorme opleving van de activiteit. De mempool raakte verstopt met 143.150 onbevestigde transacties eerder deze week. Sommige transacties met kleine bedragen werden afgewezen.

In de afgelopen twee dagen heeft de mempool zich opgehelderd, met slechts 11.022 onbevestigde transacties in de perstijd. Het gemiddelde tarief blijft echter veel hoger dan gebruikelijk.