China loopt altijd voor op de rest als het gaat om de acceptatie van blockchain en cryptocurrency.

Als het echter gaat om peer-to-peer Bitcoin-volumes, wint het buurland van het land, India, veel vaart

De centrale bank van India, de Reserve Bank of India (RBI), had een algeheel verbod op cryptocurrencies uitgevaardigd, waardoor banken en financiële intuïties niet konden omgaan met alles wat met cryptocurrencies te maken heeft. Sinds het verbod werd opgelegd, heeft de peer-to-peer-markt van het land het tempo versneld, terwijl cryptoliefhebbers zochten naar manieren om het verbod te omzeilen.

Het verbod werd echter eerder dit jaar opgeheven nadat het Hooggerechtshof van het land het besluit van de RBI had verworpen. Dit opende de weg voor het land om deel te nemen aan de crypto-trend, en sindsdien is de crypto-economie van het land enorm in opkomst.

Op dit moment zijn India en China samen verantwoordelijk voor 33% van de bitcoin peer to peer (p2p) handelsvolumes volgens een rapport van crypto- en blockchain-analysebedrijf Arcane Research. Meer recentelijk heeft India China overtroffen.

Verschillende factoren hierachter

Sinds het verbod is opgeheven, zijn de handelsvolumes van Bitcoin met meer dan 87% gestegen, waardoor India een van de opkomende hotspots voor cryptocurrency is. Er kunnen een aantal redenen zijn voor de monumentale stijging, en een van de fundamentele redenen voor een derdewereldland is inflatie.

India ervaart een hoge inflatie van 7,6%, waarbij de Indiase roepie (INR) constant waarde verliest ten opzichte van de dollar, zelfs als de dollar zichzelf verzwakt.

Dit kan worden gekoppeld aan het feit dat de natie een enorme geldovermakende economie is, met $ 83 miljard aan overmakingen in 2019, goed voor 2,9% van het bbp, dat bijna $ 3 biljoen bedraagt. Sommige van deze transacties kunnen met bitcoin worden verwerkt om het proces goedkoper en sneller te maken.

Het land onderging in 2016 ook demonetisering, wat resulteerde in lange wachtrijen bij geldautomaten omdat hoogwaardige bankbiljetten in grote sommen werden opgenomen. Dit scenario heeft cryptocurrencies mogelijk ook een aantrekkelijk alternatief gemaakt.

In ontwikkelingslanden zoals India hebben velen geen bankrekeningen; bitcoin opent toegang tot de wereldwijde digitale economie en brengt India op het toneel.

Bovendien is het land ook ’s werelds outsourcingcentrum voor codering en heeft het daarom al een geweldige basis als het gaat om het benutten van technologische innovaties zoals cryptocurrencies en blockchain.

Al deze factoren zouden kunnen bijdragen aan de groei van de bitcoin-economie van het land en dat is niet verrassend. De meeste derdewereldlanden hebben een grote vraag naar cryptocurrencies gezien, waarbij Bitcoin het populairst is.